Tego Pana nie trzeba szczególnie przedstawiać. Nie oprze mu się żadna kobieta.
Brownie.
Składniki:
- 200g masła
- 140g mąki pszennej
- 3 jajka
- 200g gorzkiej czekolady (o zawartości min. 70% kakao)
- 200g cukru
- 60g płatków migdałowych
Przygotowanie:
Nastawiamy piekarnik na temperaturę 170ºC (grzanie góra-dół).
Masło przekładamy do rondelka i roztapiamy delikatnie podgrzewając. Ściągamy z palnika, dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia się składników. Wlewamy przestudzoną masę czekoladową i miksujemy jeszcze przez 2 minuty.
Ciasto wylewamy na małą formę (20 x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. Studzimy na kratce.
Smacznego!