Brownie

Tego Pana nie trzeba szczególnie przedstawiać. Nie oprze mu się żadna kobieta. 

Brownie.

20190818_175200.jpg

Składniki:

  • 200g masła
  • 140g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 200g gorzkiej czekolady (o zawartości min. 70% kakao)
  • 200g cukru
  • 60g płatków migdałowych

Przygotowanie:

Nastawiamy piekarnik na temperaturę 170ºC (grzanie góra-dół).

Masło przekładamy do rondelka i roztapiamy delikatnie podgrzewając. Ściągamy z palnika, dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do uzyskania gładkiego sosu. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia się składników. Wlewamy przestudzoną masę czekoladową i miksujemy jeszcze przez 2 minuty.

Ciasto wylewamy na małą formę (20 x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. Studzimy na kratce.

Smacznego!

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s