Szarlotka jaglana

Wyjątkowa, o obłędnym zapachu. W 100% zdrowa. Bez cukru, laktozy i glutenu.

szarlotka

Składniki:

  • 400g kaszy jaglanej
  • 12 suszonych daktyli
  • 1kg twardych, kwaśnych jabłek
  • 2 banany
  • 2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni.

Pokrojone daktyle blendujemy z bananami. Dodajemy do nich surową kaszę i starte na tarce o grubych oczkach obrane jabłka. Dodajemy cynamon. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok.1.5h.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s