Amarantusianka na mleku migdałowym z borówkami

Amarantusianka – młodsza siostra klasycznej owsianki.

Idealna na zdrowe śniadanie, niezwykle sycąca.

amarantusianka

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 szklanka nasion amarantusa
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 250g borówek amerykańskich

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy wodę, mleko i syrop z agawy. Wsypujemy ziarna amarantusa i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 minut.

Przelewamy do miseczek i posypujemy borówkami.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s