Faszerowane polędwiczki wieprzowe

FB_20150119_16_35_33_Saved_Picture20150119163603

Składniki (dla 2 osób):

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 50g sera feta
  • pęczek pietruszki
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy + 2 łyżki zalewy
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni.

Polędwiczkę nacinamy wzdłuż długim ostrym nożem. Przygotowujemy farsz: fetę kroimy w kosteczkę, dodajemy drobno pokrojone pomidory, posiekaną pietruszkę oraz 2 łyżki zalewy. Całość delikatnie mieszamy. Nadziewamy polędwiczkę. Posypujemy ją mocno świeżo zmielonym pieprzem.

Rozgrzewamy na patelni (takiej, którą możemy włożyć później do piekarnika) olej. Na dużym ogniu obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, a następnie wkładamy na 15 minut do piekarnika.

Po wyjęciu z piekarnika należy odczekać 10 minut, zanim rozpoczniemy krojenie.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s