Pasta z makreli z chilli i kurkumą

Choroba i natłok codziennych obowiązków skomplikowały ostatnio sytuacją i skutecznie obniżyły moją blogową aktywność…

ale wracam do gry i na początek od razu dwie propozycje past rybnych

pierwsza: niby klasycznie – z wędzonej makreli, z jajkiem i cebulką..ale dodatek kurkumy i chilli sprawia, że klasycznie już nie jest :)

Polecam!

WP_20140726_003aa

Składniki:

  • 1 makrela wędzona średniej wielkości
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 0.5 małej cebuli
  • 1 łyżka majonezu (u mnie własnej produkcji)
  • 0.5 łyżeczki kurkumy
  • szczypta chilli
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Makrelę dokładnie obieramy, dzielimy na drobne kawałki i wrzucamy do miseczki. Dodajemy drobno pokrojone jajka, cebulę, przyprawy i majonez – całość mieszamy, aż do połączenia się składników.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s