Piernikowy budyń z kaszy jaglanej

święta, święta i po świętach…

ale budyń piernikowy, pomimo, że kojarzy mi się tylko i wyłącznie z tym okresem, zagości w moim stałym repertuarze, zwłaszcza, że chomikuję ogromny zapas przyprawy do pierników własnej produkcji :)

WP_20141223_032a20141223121630aa

Składniki (1 porcja):

  • 1/2 szklanki ugotowanej, ciepłej kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej (cynamon, kardamon, goździki, imbir i gałka muszkatołowa)
  • 1 łyżka karobu (lub kakao)
  • skórka pomarańczowa
  • łyżeczka miodu
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masą.

Podajemy posypane płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s