Borówkowe crumble

Idealny deser…

Lekko kwaśne owoce pod słodką migdałową kruszonką!

Wspomnienie lata…

WP_20140521_008aa

Składniki (na 2 porcje):

  • 200g borówek (mogą być świeże lub mrożone)
  • 50g zmielonych migdałów
  • 10g masła (w temperaturze pokojowej) + niewielka ilość do wysmarowania foremek
  • łyżka cukru (u mnie fruktoza)

Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni (bez termoobiegu).

Foremki smarujemy cienką warstwą masła, wsypujemy owoce. Składniki na kruszonkę (masło, cukier i migdały) łączymy ze sobą rozcierając palcami. Kruszonką posypujemy owoce.

Pieczemy około 30 minut.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s